Tutkijoiden yö 27.11.2020

Millaista tutkijan työ on ja mitä he oikeastaan tekevät? Mitä tieteessä tapahtuu juuri nyt? Tule mukaan ja ota selvää!

Tutkijoiden yö on suuri eurooppalainen tiedetapahtuma, jossa tiede ja tutkimus avaavat ovensa suurelle yleisölle. Tänä vuonna tapahtumaa vietetään marraskuun viimeisenä perjantaina,  jolloin yhden kokonaisen päivän, illan ja yön aikana tutkijat esittelevät työtään ja tutkimuksia sekä vastaavat yleisön kysymyksiin. Tieteeseen voi tutustua esimerkiksi erilaisten työpajojen, tiedeluentojen, tutkijatapaamisten ja laboratoriovierailujen kautta — tänä vuonna etä- ja verkkototeutusten muodossa. Tapahtuma on suunnattu kaikille tiedonjanoisille lapsista ja nuorista aikuisiin! Seuraava Tutkijoiden yö järjestetään 27.11.2020, jolloin Suomessa kolmella eri paikkakunnalla juhlistetaan tieteen saavutuksia yhdessä muun Euroopan kanssa.

Tutkijoiden yötä rahoittavat Euroopan unionin Horisontti 2020-ohjelman Marie Sklodowska-Curie -toimet, ja tapahtumien järjestämiseen voi hakea rahoitusta mikä tahansa organisaatio. Vuoden 2018 haussa joukko yliopistoja ja tiedetoimijoita ympäri Suomen haki rahoitusta yhdessä.

Vuonna 2020 Tutkijoiden yötä ovat järjestämässä Jyväskylän yliopisto, Ranskan Instituutti, Itä-Suomen yliopisto , VTT ja Fysiikan tutkimuslaitoksen Helsingin tiimi.

Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 954755.

Tapahtuman eurooppalaiset sivut löydät täältä: European Researchers’ Night