Tutkijoiden yö 27.9.2019

Mitä tutkijat tekevät? Miten uusia molekyylejä valmistetaan? Miltä laboratoriossa näyttää?

Tutkijoiden yö on suuri eurooppalainen tiedetapahtuma, jossa tiede ja tutkimus avaavat ovensa suurelle yleisölle. Tapahtumaa vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina, jolloin yhden päivän, illan ja yön aikana tutkijat esittelevät työtään ja tutkimuksia sekä vastaavat yleisön kysymyksiin. Tieteeseen voi tutustua erilaisten työpajojen, tiedeluentojen, tutkijatapaamisten ja laboratoriovierailujen kautta. Tapahtuma on suunnattu niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin – siis kaikille tiedonjanoisille! Seuraava Tutkijoiden yö järjestetään perjantaina 27.9.2019, jolloin Suomessa 11 paikkakunnalla juhlistetaan tieteen saavutuksia yhdessä muun Euroopan kanssa.

Tutkijoiden yötä rahoittavat Euroopan unionin Horisontti 2020-ohjelman Marie Sklodowska-Curie -toimet, ja tapahtumien järjestämiseen voi hakea rahoitusta mikä tahansa organisaatio. Vuoden 2018 haussa joukko yliopistoja ja tiedetoimijoita ympäri Suomen haki rahoitusta yhdessä.

Tutkijoiden yötä ovat järjestämässä Jyväskylän yliopisto, Tampereen yliopisto, Oulun yliopistoHelsingin yliopisto, Turun yliopistoItä-Suomen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto, Hanken Svenska handelshögskolanTaideyliopisto ja VTT.

Tämä Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.

Tapahtuman eurooppalaiset sivut: European Researchers’ Night