Tutkijoiden yö 27.11.2020

Mitä tutkijat tekevät? Miten uusia molekyylejä valmistetaan? Miltä laboratoriossa näyttää?

Tutkijoiden yö on suuri eurooppalainen tiedetapahtuma, jossa tiede ja tutkimus avaavat ovensa suurelle yleisölle. Tänä vuonna tapahtumaa vietetään marraskuun viimeisenä perjantaina,  jolloin yhden kokonaisen päivän, illan ja yön aikana tutkijat esittelevät työtään ja tutkimuksia sekä vastaavat yleisön kysymyksiin. Tieteeseen voi tutustua erilaisten työpajojen, tiedeluentojen, tutkijatapaamisten ja laboratoriovierailujen kautta. Tapahtuma on suunnattu kaikille tiedonjanoisille lapsista ja nuorista aikuisiin! Seuraava Tutkijoiden yö järjestetään 27.11.2020, jolloin Suomessa viidellä eri paikkakunnalla juhlistetaan tieteen saavutuksia yhdessä muun Euroopan kanssa.

Tutkijoiden yötä rahoittavat Euroopan unionin Horisontti 2020-ohjelman Marie Sklodowska-Curie -toimet, ja tapahtumien järjestämiseen voi hakea rahoitusta mikä tahansa organisaatio. Vuoden 2018 haussa joukko yliopistoja ja tiedetoimijoita ympäri Suomen haki rahoitusta yhdessä.

Vuonna 2020 Tutkijoiden yötä ovat järjestämässä Jyväskylän yliopisto, Helsingin yliopisto, Ranskan Instituutti, Itä-Suomen yliopisto ja VTT.

Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 954755.

Tapahtuman eurooppalaiset sivut löydät täältä: European Researchers’ Night