Turku

Turun yliopiston Tutkijoiden yö johdattaa kävijät tunteisiin ja musiikkiin

Miten romanttisista tunteista on puhuttu eri vuosisatoina? Miten evoluutiobiologia on vaikuttanut ihmisten pelkoihin ja viehätyksen aiheisiin? Minkälainen merkitys isoäidillä on lastenlasten hyvinvointiin?

Turun yliopiston ja Åbo Akdemin yhteisen Tutkijoiden yön teemana ovat tunteet sekä musiikki. Tutkijoiden yötä vietetään Turun tuomiokirkossa perjantaina 27.9. kello 18.00 alkaen.

Turun yliopiston Suomen historian professori Kirsi Vainio-Korhonen puhuu romanttisista tunteista eri vuosisadoilla, biologian lehtori Timo Vuorisalo evoluutiobiologian vaikutuksesta ihmisten pelkoihin ja viehätyksen aiheisiin, evoluutiobiologian professori Virpi Lummaa isoäidinrakkaudesta, jota hän on tutkinut niin ihmisten kuin norsujenkin kohdalla havaiten isoäitien keskeisen merkityksen lastenlasten elinvoimaan.

Ilta huipentuu yhteiseen lauluhetkeen Tuomas Akvinolaisen kanssa, jota ohjaa musiikin tohtori Hilkka-Liisa Vuori. Kulttuurihistorian dosentti Marika Räsänen avaa aihetta keskiajantutkimuksen näkökulmasta ja dosentti, latinisti Antti Lampinen porautuu laulujen tarinaan latinankielen sanojen taakse.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Lue lisää https://sites.utu.fi/tieteen-paivat/