Pääkaupunkiseutu

Tutkijoiden yötä vietetään pääkaupunkiseudulla tänä vuonna Espoossa ja Helsingissä. Helsingissä ohjelmaa ovat järjestämässä Helsingin yliopisto, Taideyliopisto Hanken Svenska handelshögskolan. Espoossa taas kokoonnutaan VTT:n järjestämään Startup Saunaan.

Helsingin yliopistolla Tutkijoiden yöhön voi osallistua Tiedekulmassa ja Helsingin Observatoriolla. Tiedekulman ohjelma toteutetaan yhteistyössä Töölön yhteiskoulun lukion ja Helsingin Normaalikoulun lukion oppilaiden kanssa. Päivän aikana käsitellään nuoria kiinnostavia tiedesisältöjä ja tutkijan työtä.

Lisäksi elävä tiedekirjasto tuo paikalle tutkijoita, joiden kanssa voi keskustella eri tieteenaloista ja tieteen tekemisestä ja pohtia vaikka, olisiko itsestä tutkijaksi. Illan pubivisassa selvitetään, kuka tuntee parhaiten Tutkijoiden yön knopit ja kovan tiedesisällön. Osallistumalla päivän ohjelmaan saa tärppejä illan kisaan.

Helsingin Observatorion Tutkijoiden yössä koululaisryhmät sekä suuri yleisö pääsevät tutustumaan luonnontieteiden ihmeelliseen maailmaan. Tutkijoiden vetämissä työpajoissa pääsee havainnoimaan luonnontieteellisiä ilmiöitä ja keskustelemaan tutkijoiden kanssa heidän työstään ja tutkimuksestaan.

Ranskan instituutti osallistuu Tutkijoiden yöhön järjestämällä avoimen keskustelutilaisuuden Café scientifique, jossa kaksi tutkijaa esittelevät heidän tutkimuksiaan ja niiden eri vaiheita. Esittelyn jälkeen käydään avointa keskustelua yleisön kanssa. Katso lisätietoja ja ilmoittaudu tilaisuuteen ennakkoon Ranskan instituutin verkkosivuilla.

Katso lisätietoa Helsingin ohjelmasta: https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/tutkijoiden-yo

Espoo Otaniemi, Startup Sauna

Eri polkuja pitkin innovaatioon – miten tieteestä luodaan vaikuttavuutta?

Tiede pelastaa maailman! Erityisesti soveltava tiede on ratkaisuna maapallon pelastamiseksi. Ilmastonmuutos, ilmansaasteet, terveysriskit ja kuihtuvat vesivarastot. On helppo häkeltyä ympäröivistä valtavista ongelmista. Maailmanlaajuisten ongelmien ratkomiseksi on ajateltava isosti ja pistettävä itsensä likoon. Siksi VTT haluaa nostaa rohkeita ratkaisuja pöydälle. Tervetuloa mukaan kuulemaan tutkijoiden nopeita puheenvuoroja ja keskustelua siitä, miten tieteestä voidaan tehdä totta. Tarjolla on pientä purtavaa.

Aika: klo 16-18

Paikka: Startup Sauna (Betonimiehenkuja 3D, Espoo)

Järjestäjä: Teknologian tutkimuskeskus VTT

Tapahtuma pidetään englanniksi ja se livestriimataan.