Oulu

Oulun yliopiston Tutkijoiden yön lukuisissa työpajoissa, esityksissä ja keskusteluissa tarkastellaan teeman mukaisesti tieteen jälkiä yhteiskuntaan, tuodaan esiin omaa kulttuuriperintöämme ja muistellaan vuoden 1918 sisällissotaa sovinnon ja eheytymisen näkökulmasta.

Työpajoissa tehdään huippusuosittuja kemian taikoja, tutustutaan valon uusiin mahdollisuuksiin, paperinvalmistukseen puukuiduista, kurkistetaan ötököiden ja mikrobien elämään, kokeillaan blokkikoodausta ja 3D-mallinnusta sekä rakennetaan elektroniikkaa omin käsin. Arkeologian työpajaan yleisö voi tuoda oman löytönsä tutkijoiden tunnistettavaksi. Muumiotutkijat kertovat, kuinka 1600-luvulla elänyt kirkkoherra Rungius edistää tiedettä vielä tänäkin päivänä. Linnanmaan käytävillä 5G-seikkaillaan, luetaan Lukukoiralle ja -kissalle ja kuullaan, mitä salaperäinen etsivätoimisto tekee vammaisten asian hyväksi. Sakari Topeliuksen syntymän 200-vuotisjuhlavuosi huomioidaan sadun ja seikkailun merkeissä. Maailmankaikkeuden synnyn ja avaruuden mustan materian salat avautuvat Oulun yliopiston Tutkijoiden yössä.

Kasvitieteellisen puutarhan uudistetut kasvihuoneet Romeo ja Julia avaavat ovensa parahiksi Tutkijoiden yöksi ja kutsuvat yleisöä opastetuille kiertokäynneille tropiikkiin.

Räpduo SOFA päättää illan vauhdikkaasti!

Oulun yliopiston ohjelma on verkossa osoitteessa www.oulu.fi/yliopisto/tutkijoidenyo2018.