Tampere

Tampereen Tutkijoiden yön ohjelma levittäytyy kaupungin keskustaan ja yliopistojen kampuksille. Luvassa on esittelypisteitä ja tietoiskuja tutkimuksesta sekä erilaisia tiedetyöpajoja. Monipuolinen ohjelma tarjoaa avartavaa näkemistä ja kokemista kaikenikäisille.

Tänä vuonna tapahtuman pääpaikkana on Kauppakeskus Ratina, jossa kuullaan tieteentekijöitä ja samalla voi tutustua esimerkiksi erilaisiin robotiikan ja virtuaalitekniikan sovelluksiin. Paikalla on myös Ursan planetaario ja nuoremmille tieteenystäville ohjelmassa on myös pop-up Heurekan liikkuva tiedeshow.

Ratinan lyhyiden tutkimusiskujen lisäksi kuullaan Museokeskus Vapriikissa hieman pidempiä tutkimusluentoja, joissa paneudutaan esimerkiksi kestävän kehityksen ja energiatalouden tulevaisuuteen. Yhtenä aiheena on myös glamour, Vapriikin vaihtuvan näyttelyn teeman mukaisesti, johon voi tutustua myös opastetulla kierroksella.

Tutkijoiden yön koululaisohjelmassa yläkoululaisille on luentoja yliopistojen kampuksilla ja alakoululaisille suunnatussa ohjelmassa tutkijat vierailevat alakouluissa kertomassa työstään ja tutkimuksestaan. Lapsille ohjelmassa on myös Lumate-keskuksen tiedepajoja Lastenkulttuurikeskus Rullassa Kulttuurikeskus Laikussa. Tutkimuksenteon viihteellisempää puolta edustaa jälleen illan Science Slam, jossa rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan yleisölle mahdollisimman viihdyttävästi.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, tervetuloa!

Tampereen Tutkijoiden yön ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto. Katso tarkempi ohjelma täältä.