Tampere

Tutkijoiden yön ohjelma levittäytyy Tampereella kaupungin keskustaan ja yliopistojen kampuksille. Ohjelmassa on kiinnostavia tietoiskuja ja esittelyitä tutkimuksesta sekä erilaisia työpajoja, joissa on mahdollista tutustua tieteeseen itse tehden ja kokien. Tutustu Tampereen ohjelmaan tarkemmin osoitteessa: www.tampere3.fi/tutkimus/tutkijoiden-yo/ohjelma

Museokeskus Vapriikissa kuullaan lyhyitä tietoiskuja esimerkiksi robotiikasta, pelillisyydestä ja siitä, miten teknologia auttaa parantamaan ihmisten ja lemmikkien vuorovaikutusta. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden teemaan liittyen tutkijat kertovat miten maailma ja Suomi ovat muuttuneet 100 vuoden aikana. Ohjelmassa on myös juhlavuottaan viettävän Suomen Fyysikkoseuran tietoiskuja. Vapriikin opastetuilla kierroksilla pääset tutustumaan myös Suomi 1918 -näyttelyyn ja Suomen pelimuseoon.

Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella TUTLabissa yleisö pääsee tutustumaan erilaisiin digitaalisen valmistuksen laitteisiin kuten 3D-tulostimiin, laserleikkureihin ja brodeerauskoneeseen. Tutkijoiden yön koululaisohjelmassa tutkijat vierailevat kouluissa kertomassa työstään ja tutkimuksestaan. Alakouluikäisille ohjelmassa on jälleen Lumate-keskuksen tiedepajoja Lastenkulttuurikeskus Rullassa. Illan Science Slamissa rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan yleisölle mahdollisimman viihdyttävästi.