Jyväskylä

Tervetuloa tieteen ja tutkimuksen juhlaan Jyväskylään! Jyväskylän yliopiston vuoden 2018 Tutkijoiden yön monitieteellinen ohjelma tarjoaa opittavaa ja ihmeteltävää kaikille perheen pienimmistä alkaen.

Koko päivän kestävä tapahtuma juhlistaa tiedettä ja tutkijoita esimerkiksi työpajoissa, paneelikeskusteluissa ja tutustumiskierroksilla. Erilaisissa näyttelyissä kävijät pääsevät puolestaan ylittämään todellisuuden havainnointinsa rajat ja tarkastelemaan Jyväskylän seminaarin roolia sisällissodassa.

Lapsille ja koululaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan luonnontieteisiin ja Pokémon-evoluutioon, ratkotaan ryhmissä rikoksia kemian tutkimuksen keinoin ja seikkaillaan Taikametsässä. Luvassa on myös tutustumista kiihdytinlaboratorioon, vr-pelien testaamista sekä ohjelmointi- ja robotiikkatyöpajoja

Aikuisille puolestaan on tarjolla mielenkiintoista asiaa esimerkiksi aivotutkimuksesta, suomalaisen peruskoulun vaiheista ja aktiivisesta ikääntymisestä. Hyönteistreffeillä selvitetään kaikki selkärangattomien salatusta elämästä ja tunnistetaan hyönteisnäytteitä. Eläinten Fifty Shades of Grey puolestaan johdattaa vierailijat suvullisen lisääntymisen kiehtovaan maailmaan. Työpsykologian kahvilassa taas voit käydä tekemässä työstressitestin.

Jyväskylän yliopistossa tehty tutkimus on monialaista ja laajaa. Tule ja haasta tutkijoita kysymyksilläsi, ota osaa työpajoihin ja tutustu viimeisimpiin tieteen saavutuksiin.

Katso tarkemmat tiedot Jyväskylän tapahtuman ohjelmasta ja aikataulusta täältä.